Szolgáltató:

Roamingtájékoztatás

Az Európai Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendeletének értelmében 2017. június 15-től a belföldi díjaknak megfelelő áron, felárak nélkül tudnak mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és fogadni, valamint internetezni azok az előfizetők– ideértve a havidíjas előfizetőket és az előre fizetős kártyásokat is –, akik átmenetileg az Európai Unió más országában tartózkodnak.

A magyar előfizetők szempontjából ez a Magyarországon lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen itt élő, hazai szolgáltatást igénybe vevő, időszakosan más uniós tagállamban tartózkodó előfizetőkre vonatkozik, akik jellemzően turisták, időszakosan külföldön dolgozók és tanulók, határ menti ingázók.

A szolgáltatók a hazai díjakon felül csak kivételes esetekben számolhatnak fel uniós roaming (barangolási) többletdíjakat.

A szolgáltatók alternatív díjcsomagokat is kínálhatnak, amelyekre nem vonatkoznak ezek a szabályok, erre szerződés csak az előfizető kifejezett beleegyezésével vehető igénybe. A szolgáltatók továbbra is maguk állapíthatják meg a nemzetközi hívások és az unión kívüli országokba menő hívások díjait és feltételeit.

A részletes tudnivalókat itt érheti el